Za vse, ki ste se odločili zgubiti kakšen kilogram, so bučkini zvitki kot nalašč. Bučke odvajajo vodo, zapečene pa so slastne in hranljive. In če so še nadevane, mmmm
Za govejo omako potrebujemo:
0,5 kilograma govedine
1 žlico olja grozdnih pečk
1 čajno žličko česna v prahu
1 čajno žličko bazilike
1 čajno žličko peteršilja
1 čajno žličko origana
1/2 čajne žličke semen koromača
sol po okusu
1 kozarec omake za testenine (najboljše je domač pesto s paradičnikom in z baziliko)
Za polnilo s sirom potrebujemo:
1 skodelico ricotte
1 čajno žličko česna v prahu
1 čajno žličko origana
1/3 skodelice razrezanega sira mocarela
sol in poper po okusu
Za bučkine rolice potrebujemo:
3 bučke, narezane na debelino prsta
sol
*****
Segrejmo pečico na 200˙C
Na pult položimo papirnato brisačo. Rezine bučke damo na papirnato brisačo. Rahlo posolimo in popoprajmo in pustimo stati dvajset minut (na tak način bučke izločijo tekočino).
V tem času veliko ponev srednje močno segrejemo . Dodajmo olje grozdnih pečk in mleto govedino. Prepražimo, da meso rahlo ne porjavi, a ne toliko, da razpade.
V ponev dodamo česen v prahu, baziliko, peteršilj, origano, semena koromača in sol. Vse začimbe zmešajmo z govedino in kuhamo dve minuti.
Testeninsko omako prelijemo z začinjeno govedino in kuhamo pet minut. Postavimo ob stran.
V majhno skledo damo ricotto, 1 čajno žličko česna v prahu, 1 čajno žličko origana in razrezano mocarelo. Z žlico vse skupaj zmešamo.
Na dno pekača 8 × 8 vlijemo skodelico omake. Razporedimo enakomerno, tako da omaka pokrije celotno dno. Na en konec bučkine rezine dodamo čajno žličko sirne mešanice. Nežno razporedimo po rezini, nato pa rezino zvijemo, da nastane zvitek. V pripravljen pekač položimo pripravljene bučkine zvitke.
Prelijemo s preostalo omako in pečemo 20 minut.
Lazanje vzamemo iz pečice in potresemo z 1/3 skodelice razrezanega sira mocarela. Še za pet minut postavimo v pečico, da se sir raztopi, nato še vroče postrežemo.
Slika je simbolična