Za vse sladkosnedne smo izbrskali odličen Tajčin recept, ki je primeren tudi za sladkorne bolnike oziroma vse, ki se trudijo izgubiti kakšen kilogram.
Priprava: 25 minut, za približno 15 kosov potrebujemo:
Za kremo
- 4 zrele (pikaste) banane
- 1 vaniljev sojin desert
- 1 vaniljev sojin jogurt
- 4 jušne žlice indijskega trpotca
- Ekolife natura
- 1 riževo smetano za stepanje
- Soyatoo (Sanolabor, Ekošara, Kalček)
- 1,5 svilnatega tofuja (Kalček)
- 2 jušni žlici kokosovega sladkorja
Za biskvit
- veganski piškoti
- 3 do 4 dl riževega mleka
- 2 jušni žlici surovega kakava
- Ekolife natura
- Namesto kakava ali če tiramisu ni za otroke, lahko uporabimo tudi kavo
Priprava
Krema
Ohlajeno riževo smetano stepemo v kremo. Posebej obdelamo preostale sestavine v mešalniku ali multipraktiku. V veliki skledi zmešamo smetano in kremo iz preostalih sestavin.
Biskvit
- Pripravimo pekač ali drugo posodo, v kateri bomo sestavili tiramisu.
- V posodici zmešamo malce toplega riževega mleka in jušno žlico surovega kakava in dobro zmešamo, da se kakav raztopi, nato prilijemo preostanek hladnega riževega mleka.
- Piškote sproti namakamo za nekaj sekund v riževo mleko in jih razporedimo po vsej površini pekača.
- Čez piškote razporedimo polovico kreme, nato spet položimo eno plast piškotov, ki jih namakamo v kakav. Čez piškote zlijemo preostanek kreme.
- Kremo z lopatko zravnamo, nato pa čisto na vrhu s pomočjo cedilca potresemo jušno žlico surovega kakava v prahu.
- Tiramisu postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure.
Iz knjige 99 slastnih Tajčinih receptov
Slika je simbolična