Beluš ali špargelj je dar narave. Bogat z vitamini, minerali, rudninskimi snovmi in marsičim, čisti kri, pomaga pri obolelih sečilih, težavah z mehurjem in ledvicami, topil naj bi tudi ledvične...
Objavljamo mamljiv recept za spomladansko solato, ki nam ga je zaupala Celjanka, Lea Thaler. Potrebujemo: sezonsko solato 2 kuhani jajci popražene bučke in por kalčke kozji feta sir cvetovi mrtve...
Artičoke uspešno čistijo jetra, zmanjšujejo holesterol in sladkor. Potrebujemo: 4 kom artičoke, sok 1 limone, 1 dl dobrega belega vina, 10 dag masla, 3 dag sira parmezana Priprava: Eno limono...
Za vse, ki ste se odločili zgubiti kakšen kilogram, so bučkini zvitki kot nalašč. Bučke odvajajo vodo, zapečene pa so slastne in hranljive. In če so še nadevane, mmmm Za govejo omako potrebujemo:...
Eterična olja, sladkorji, beljakovine in smole v janežu delujejo ugodno na krvni obtok, na prebavo in živčevje, umirjajo napenjanje in kolcanje in še kaj. Če ne vemo, kaj bi pripravili za zajtrk in...
Zeleni smuti z mangom Potrebujemo: 2 skodelici sveže špinače 1 ½ skodelice vode 2 skodelice manga 1 olupljeno pomarančo ¼ skodelice ovsenih kosmičev Zmiksajmo špinačo, pomarančo in vodo, da postane...
Artičoke niso le zdrave, so tudi okusne. Lahkotne za pred ali za po praznikih. Artičoke s česnom Potrebujemo: 4 artičoke, sok 1 limone, 4 jedilne žlice drobtin, 3 stroke česna, oljčno olje, sir...
Janež pospešuje vse telesne funkcije, zlasti krvni obtok, delovanje prebave in živčevja, pospešuje nastajanje mleka pri doječih materah, dober proti napenjanju in proti kolcanju, preprečuje...
Napitek začnem piti, če čutim, da bi lahko sledil prehlad ali ko čutim, da imam začetek vnetja grla. Zdi se, da lajša simptome in lahko celo zmanjša trajanje bolezni. Tako borovnice kot pomaranče so...
Če želimo bogat vir omega - 3 in dovolj beljakovin, s katermimi bi nadomestili meso, potem si pripravimo tole odlično in lahkotno jed, ki nasiti še tako lačne želodce. Potrebujemo: 1 skodelico...
Za vse sladkosnedne smo izbrskali odličen Tajčin recept, ki je primeren tudi za sladkorne bolnike oziroma vse, ki se trudijo izgubiti kakšen kilogram. Priprava: 25 minut, za približno 15 kosov...
Mafini niso nekaj novega, so pa vse generacije, od otrok do babic, spodbudili k vnovičnemu ustvarjanju sladkega v domači kuhinji. A lahko se še preprostejši – in predvsem zdravi! Mafini Potrebujemo:...
Koleraba preprečuje anemijo, pospešuje presnovo, telesu zagotovi hranila in zmanjšuje CRP, beljakovino, ki je pri zdravih osebah prisotna v zelo nizkih ravneh. Začinjene testenine s kolerabo...
V teh vročih dneh najbrž vsi pomislimo, kako bi si pripravili okusen in lahkoten obrok a na hitro. No, rešitev je tu. Če imate doma šparglje pa kakšno jajce ali dva. Potrebujemo: 2 jajci oljčno olje...
Cenovno ugodna in priročna maska za obraz, narejena iz mešanice naribanega korenja z malo medu, ohranja videz mladostne kože. Korenčkova juha Potrebujemo: 2 žlici masla 4 pore, nasekljane 4 stebelne...
Ne glede na to, ali ga imate radi svežega, v solati ali iz njega naredite sok, korenje je bogat vir beta karotena. Je ena od najbolj priljubljenih vrst zelenjave na svetu. Naj bo vijolično, oranžno...
Čemaž ali divji česen vsebuje ogromno zdravilnih snovi, uporabljamo pa ga lahko namesto česna. Če si še niste naredili čemaževega pesta, pa lahko iz svežega čemaža pripravite palačinke. Čemaževe...
Šparglji imajo veliko hranil in malo kalorij. Primerni so za sladkorne bolnike in vse, ki bi želeli shujšati. Imajo ogromno vitaminov in balastnih snovi, ki spodbujajo presnovo in delovanje ledvic....