Šparglji v slanini
Šparglji v slanini
Potrebujemo:
2 skodelici kuhanega brstičnega ohrovta
šalotko (drobno nasekljano)
svež koriander
2 paradižnika (narezana)
1 avokado (narezan)
Za omako:
¼ skodelice oljčnega olja
½ limone
½ limete
1 žlico jabolčnega kisa
¼ žličke soli
Pripravljene sestavine zmešamo v posodi in prelijemo z omako.
Slika je simbolična.
Potrebujemo:
1 čajno žlico kokosovega olja
2 fileja lososa brez kože
vrečko špinače
2 jušni žlici sladke smetane za kuhanje (zmanjšana vsebnost maščob)
sok ½ limone
1 čajno žlico odcejenih kaper
2 jušni žlici nasekljanega peteršilja
limonine rezine (za postrežbo)
V ponvi segrejmo olje, začinimo lososa na obeh straneh in ga 4 minute z obeh strani ocvrimo, dokler ne porumeni. Položimo ga na krožnik in medtem skuhamo še špinačo. V vrelo vodo damo liste in jih minuto ali dve vremo, nato pa odcedimo in ponudimo k lososu. Segrejmo sladko smetano za kuhanje, dodajmo limonin sok, kapre in peteršilj in prelijmo čez lososa. Po želji okrasimo z limoninimi rezinami.
Potrebujemo:
8 piščančjih beder s kožo
košer sol (za mehčanje mesa)
sveže mlet črn poper
1/4 skodelice fino naribanega parmezana (dodatno ob postrežbi)
3 čajne žličke svežega limoninega soka
2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja
4 stroke česna, sesekljanega
6 skodelic rukole
1 paradižnik, prepolovljen
nekaj sardonov/pasto iz sardonov
Skuhajmo piščanca, ki ga prej posolimo in popopramo. Ko je kuhan, ga odcedimo in na hitro popečemo z vseh strani. Pustimo v kosu ali narežemo na rezine. Medtem v posodi zmešamo parmezan, limonin sok, olje, česen, sardone ter sol in poper. Dodajmo rukolo in paradižnik ter premešajmo. Postrezimo k piščancu. Po želji posujemo s parmezanom.
Potrebujemo:
V veliki skledi zmešajmo rukolo, avokado, mango in čebulo ter primešajmo še ostale sestavine. Sveže postrežemo.